(ca 35 stk)
750 g hvetemel
125 g smør
125 g sukker
1½ ts kardemomme
5 dl melk
25 g gjær
Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og kardemomme. Varm melken og løs gjæren i melken. Bland med det tørre. La heve ca 1 time. Del i 35 emner som hver trilles til ca 15 cm lange pølser. Slå en enkel knute på og sett kringlene på stekebrett. Etterhev ca 20 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen ved 225 grader i ca 12 minutter.
mandag 24. november 2008
søndag 16. november 2008
Krydderkake I
mandag 10. november 2008
Fransk pærekake
100 g smør
l sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss kakao
1 krm salt
1½ dl hvetemel
2 egg
1 boks hermetiske pærer
hakkede mandler
perlesukker
La pærene renne godt av. Smelt smøret og avkjøl litt. Bland det tørre og rør inn eggene og så smøret. Hell i en smurt 24 cm springform. Skjær pærene i båter og legg pent i røren. Strø hakkede mandler og perlesukker oppå. Stek i nedre del av ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter. Kaken kan godt være litt rå i midten. Server med pisket fløte.
søndag 9. november 2008
Cappuccinomousse
(4 pers.)
175 g mørk sjokolade
6 ss sterk kaffe
5 eggehviter
50 g sukker
2 eggeplommer
2 dl kremfløte
Smelt 150 g av sjokoladen med kaffen. Visp eggehviter og sukker til marengs. Vend eggeplommene i lett avkjølt sjokolade. Vend inn marengsen. Pisk fløten til krem og vend inn halvparten av kremen. Fordel i glass og sett i kjøleskap 2-3 timer. Pynt med resten av kremen og riv resten av sjokoladen oppå.
Abonner på:
Innlegg (Atom)