(4 pers.)
4 kyllingfileter, delt i biter
1 ts salt
80 ml sitronsaft
250 g yoghurt naturell
1 finhakket løk
2 knuste hvitløksfedd
3 cm revet ingefær
1 hakket grønn chili
2 ts garam masala
100 g smør
½ kopp tomatpuré
1¼ dl vann
2 cm finrevet ingefær
2½ dl fløte
2 ts sukker
¼ ts chilipulver
1 ss sitronsaft
1 ts malt spisskummen
Kjør sammen yoghurt, løk, hvitløk, ingefær, chili og garam masala i mikser. Bland med salt, sitronsaft og kyllingbitene. La marinere 4 timer. Ta opp kyllingen, la renne godt av og legg i ildfast form eller på stekebrett. Stek ved 220 grader i 15 minutter. Hell av overflødig væske og hold kyllingbitene varm.
Smelt smøret. Tilsett resten av ingrediensene og la koke et par minutter. Ha i kyllingen og la småkoke et par minutter til. Server med basmatiris, naanbrød (oppskrift her) og poppadums.
Jeg elsker indisk så dette må prøves ut, nam nam. Den appelsinkonfekten litt nedenfor her hørtes også superdigg, kanskje det kunne vært digg med litt flaksalt i den konfekten?
SvarSlettJeg er også glad i Indisk mat.
SvarSlettLaget litt i Påsken. : )