(8 pers)
225 g potet i terninger
225 g pastinakk i terninger
1 hakket løk
salt/pepper
8½ dl hønse- eller grønnsaksbuljong
1½ dl fløte
Stek grønnsakene med salt og pepper og i godt med smør i ca 10 minutter. Hell over buljongen og la småkoke til de er møre. Tilsett fløte, varm opp og kjør suppen glatt med stavmikser. Server gjerne sammen med nybakte grove scones (oppskrift her).
Denne var god, kommer litt ann på buljongen selvfølgelig. Lurer litt på om jeg ikke må dyrke pastinakk selv i hagen til neste sommer :)
SvarSlettDenne var god, litt tam kanskje..? Men pastinakk er godt, så det spørs om ike det må dyrkes i hagen til neste år.
SvarSlettJeg sådde pastinakk i våres, og fikk svære, fine røtter. Mye større enn i butikken og fabelaktig gode. Det var uhyre enkelt og helt problemfritt. Bor på Tromøya ved Arendal. Hilsen Ole I
SvarSlett