tirsdag 23. februar 2010

Lemon Delicious

Dette er en kjent australsk dessert. Den tynne røren du helte i formen "skiller seg" i ovnen, og toppen blir som en kake mens undersiden blir en herlig krem.



60 g smør
200 g sukker
revet skall av 1 sitron
3 egg, delt i plommer og hviter
60 g siktet hvetemel
en klype bakepulver
1 dl sitronsaft
2½ dl melk


Visp smør, sukker og sitronskall kremet. Visp inn eggeplommene og så mel, bakepulver, sitronsaft og melk. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i røren. Hell i en ildfast form som settes i en langpanne. Hell kokende vann i langpannen så det står omtrent halvveis opp på formen. Stek ved 180 grader i ca 40 minutter. Bør serveres med en gang. Dryss med melis og server gjerne med fløte eller iskrem.

3 kommentarer:

  1. Spennende med nye oppskrifter.
    Denne må prøves.
    Klem : )

    SvarSlett
  2. Så spennende oppskrift - denne skal jeg prøve ut. Marit :)

    SvarSlett