torsdag 8. oktober 2009

Marokkansk lammetagine

(4 pers.)

1 kg lammekjøtt i store biter
3 store gulrøtter
3-4 store poteter
2 løk
4-5 hvitløksfedd
1 squash
1 boks hermetiske knuste tomater
kraft/buljong
salt/pepper
1 ss honning
¼ ts malt ingefær
½ ts cayennepepper
1 ts sterk karri
1 ts gurkemeie
¼ ts kanel
½ ts malt koriander
½ ts malt spisskummen
¼ ts revet muskat
et par stykker appelsinskall


Hakk løk og hvitløk. Del gulrøtter, poteter og squash i store biter. Brun kjøttet og ta ut. Stek løk og hvitløk mykt. Ha kjøttet tilbake sammen med gulrøtter og poteter. Tilsett tomater, honning, krydder, appelsinskall og litt kraft/buljong. Kok opp og la småkoke ca 1 time. Tilsett squash og la koke 20 minutter til. Server med couscous.

4 kommentarer:

  1. Heisan!
    Takk for at du stakk innom min lille boble og deltar i trekningen der.
    Her i din blogg var det mange oppskrifter som fristet, så det spørs om ikke denne lammeretten må testes i helgen

    SvarSlett
  2. Dette så godt ut, det må prøves.
    God helg til deg.
    Klem Gry : )

    SvarSlett
  3. Gjett om vi koste oss med denne på lørdag?
    Sønnen på 16 hadde en kamerat på besøk, og når gutta kom over sjokket ved å finne både poteter OG "ris" på tallerkenen var de ikke vonde å be!
    Skikkelig god rett som vi kommer til å servere igjen.

    Håper det er ok at jeg legger meg til som følger av bloggen din:

    SvarSlett
  4. Så flott at dere likte den. :-) Og det er bare hyggelig med nye følgere.

    SvarSlett