Herlig høst- og vintermat. Tar kanskje lang tid å koke, men den krever ikke særlig annen jobb enn å titte innom i blandt for å røre litt.
(4 pers.)
4 ss smør
4 ss hvetemel
8-9 dl kraft/buljong
1 kg oksekjøtt i biter
2 løk
salt/pepper
Smelt smøret og ha i hvetemel. Brun under stadig omrøring. Spe med ca kraft. Brun kjøtt og stek hakket løk. Ha dette i sausen og la småkoke på lav varme til kjøttet i ca 3 timer, kjøttet skal være skikkelig mørt. Ha evt i mer kraft hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Serveres med kokte poteter, grønn ertestuing og rørte tyttebær.
Tusen takk for at du la ut denne. Kjøttet plutrer i stekepannen nå. Jeg ser frem til å overraske familien med tradisjonsmat på en vanlig tirsdag.
SvarSlettHåper det smakte. :-) Dette er en høst-/vinterfavoritt hos oss. Smaker kjempegodt, og herlig med mat som nesten lager seg selv.
SvarSlett